Criminelen sturen een valse sms namens ING Bank over een geweigerde overboeking van 1200,56 euro vanaf jouw rekening. 

Als jij het bedrag van 1200,56 euro niet zelf hebt overgemaakt, kun je contact opnemen met ‘+31 6 22637409’. Dit is alleen geen echt nummer van de ING Bank. Bel je naar het nummer? Dan krijg je een zogenaamde bankmedewerker bij ING aan de telefoon die je probeert op te lichten. 

Om het risico op oplichting door bankhelpdeskfraudeurs te voorkomen, kunnen ING-klanten binnenkort controleren of ze daadwerkelijk met een ING-medewerker spreken. Dit kan via de ING-app met de functie ‘Check het Gesprek’

Valse sms ING Bank

Er worden momenteel meerdere sms-berichten rondgestuurd met nepnummers van ING. Voorkom dat je bankrekening wordt leeggeplunderd en blijf via onze Opgelicht?!-app via pushmeldingen op de hoogte van de meest actuele phishingberichten (voor Android en iOS). 

Bel vanuit de ING-app

Als er iets dringends is met je bankzaken, dan kun je bellen naar de ING-alarmlijn. Dit nummer is 24 uur per dag beschikbaar. De veiligste manier om de ING Bank te bereiken is via de ING-app. Zo hebben de bankmedewerkers jouw gegevens direct bij de hand en ben jij ervan verzekerd dat je geen oplichter aan de lijn hebt. 

Toch gebeld naar het nepnummer en je gegevens doorgegeven? Neem direct contact op met je bank voor de juiste hulp. 

Lees ook