Heb je een e-mail gekregen van ICS over 'een niet-geregistreerd actualisatieformulier'? Doe hier dan niets mee! Dit is phishing en de oplichters proberen achter je creditcardinformatie te komen.

Volgens het bericht staat er een actualisatieformulier nog niet geregistreerd. Je moet deze invullen, anders wordt je creditcard geblokkeerd. Het invullen kan via de link in het bericht. Doe dit niet!

Realistische phishingsite

De link in het bericht sluist je door naar een phishingsite die erg lijkt op de echte website van ICS. Hier moet je inloggen met je accountgegevens. Vervolgens moet je verschillende persoonlijke en financiële gegevens invullen, zoals je adresgegevens, rekeningnummer en creditcardgegevens. De oplichters vragen ook naar je CVC-code. Dit is een soort pincode, maar dan voor je creditcard. Net zoals je echte pincode, moet je deze ook nooit weggeven. Als je dit wel doet, kunnen de oplichters jouw creditcard misbruiken.

'E-mail spoofing'

Dit mailtje lijkt daadwerkelijk van ICS te komen, omdat de afzender ook 'noreply@icscards.nl' is. 'Het is helaas voor fraudeurs mogelijk om als afzenderadres van een e-mail een alias in te stellen waardoor het lijkt alsof een e-mail afkomstig is van ons mailadres. In dat geval is het beter om de link uit de betreffende e-mail controleren. Je kan controleren naar welke website een link doorverwijst, door met de muis over de link te schuiven. Het webadres wordt dan kort weergegeven', meldt het bedrijf aan Opgelicht?!.

'Nooit gegevens controleren via e-mail'

ICS controleert nooit de gegevens van card-houders via de e-mail. 'Blijf daarom altijd kritisch als er een verzoek komt om gegevens te verstrekken of ergens in te loggen. Verder stuurt ICS in ieder geval nooit een e-mail zonder juiste aanhef', vervolgt ICS. Genoeg redenen om deze valse e-mail te verwijderen.

Meer tips om valse e-mails te herkennen

Gerelateerd