Heb je een e-mail gekregen van 'Netflix' waarin staat dat je account is geblokkeerd omdat er een probleem is met je betaling? Trap er niet in! Dit is waarschijnlijk een phishingmail, verstuurd door oplichters die uit zijn op jouw creditcardgegevens.

Volgens het bericht is er tevergeefs geprobeerd om je 'abonnementskosten te incasseren van de door u opgegeven betaalmethode'. Dit is 'helaas' niet gelukt, omdat je betaalgegevens zijn verouderd. Deze moet je bijwerken via de link in het bericht. Doe dit niet!

Toegang tot je Netflix-account

De link in het bericht sluist je waarschijnlijk door naar een nepsite waar je moet inloggen op je Netflix-account en je je betaalgegevens moet invoeren. Zo krijgen de oplichters niet alleen toegang tot je account, maar kunnen ze ook jouw betaalgegevens misbruiken om bijvoorbeeld grote aankopen te doen op jouw naam. Zo kan het je veel geld kosten.

Reactie Netflix

Netflix heeft eerder aan Opgelicht?! laten weten dat wanneer er problemen zijn met je betaling, het niet mogelijk is om films of series te kijken op Netflix. 'Op elk willekeurig apparaat krijg je dan de melding dat je de betaling moet bijwerken om te kunnen afspelen,' vertelt het bedrijf in een reactie aan Opgelicht?!. ‘De melding wordt ook bovenaan elke pagina van de website getoond, als het abonnement in de wacht staat. Die is niet te missen.'

Meer tips om valse e-mails te herkennen

Gerelateerd