Heb je een e-mail van 'ABN AMRO' gekregen waarin staat dat je een ongelezen bankmail in je berichtenbox van ABN AMRO hebt staan? Doe daar dan niets mee! Oplichters proberen via deze weg om je betaalpas te ontfutselen.

Volgens het bericht staat er een bankmail in de berichtenbox van je online bankieren, die je nog niet hebt gelezen. Via de link in de melding kom je bij de bankmail. Doe dit niet!

'Overstappen op Digipass'

De link in het bericht sluist je door naar een neppagina. Hier moet je moet inloggen met je bankgegevens. Vervolgens krijg je de melding dat de ABN AMRO per 1 februari overstapt op de digipass en omdat je huidige bankpas niet voldoet aan de eisen, moet je een nieuwe aanvragen.

De site stuurt je automatisch door naar het formulier waar om je gegevens wordt gevraagd. Zo moet je bijvoorbeeld je adresgegevens, je naam, geboortedatum en pincode invullen.

Woonflat in Amstelveen

Nadat je jouw gegevens hebt ingevuld, moet je zogenaamd je oude betaalpas opsturen naar het 'Digi Punt' in Amstelveen. Het adres van dit 'Digi Punt' is echter geen kantoorgebouw van ABN AMRO, maar een woonflat. Daar wordt je bankpas uit de brievenbus gehengeld door de oplichters. Met alle gegevens die je hebt ingevuld op de website kunnen de oplichters vervolgens jouw bankrekening leegtrekken.

Nooit je betaalpas opsturen

ABN AMRO vraagt je nooit om je pincode of om je betaalpas op te sturen. Je krijgt altijd een nieuwe pas van de bank, die je zelf kunt activeren in de pinautomaat. Twijfel je of een mail van de ABN AMRO is? Neem dan contact op met de bank.

Zo herken je phishingmails

Gerelateerd