Momenteel gaat er een valse mail rond uit naam van MediaMarkt, waarin staat dat je geselecteerd bent om een exclusieve beloning te ontvangen. Pas hiervoor op! Het enige wat je 'verdient' met het invullen is een peperduur abonnement.

Om voor de exclusieve beloning in aanmerking te komen, hoef je 'alleen maar' de enquête van 30 seconden in te vullen. Deze gaat over jouw ervaring met MediaMarkt. Om hieraan mee te doen, moet je op de knop in de mail klikken. Doe dit niet!

Nepreacties

Als je dit wel doet, kom je uit bij de enquête. Na het invullen, kan je kiezen tussen twee prijzen. Twijfel je nog een beetje of de winactie wel echt is? Dan kan je onderaan de pagina een lijst met reacties vinden. Hier vertellen mensen over hoe fantastisch hun prijs is, maar deze personen bestaan helemaal niet. De foto's zijn van internet gehaald en de namen verzonnen.

Duur abonnement

Als je een prijs hebt gekozen, kom je uit op een pagina waar jij je gegevens moet invullen. Vervolgens kan je de gekozen prijs voor een paar euro afrekenen met je creditcard. Doe dit niet! Als je helemaal naar beneden scrolt op de website, zie je dat je voor €75,- per maand een abonnementsdienst voor een streaming-service koopt. Dat gaat snel in de papieren lopen. Pas hier dus voor op en gooi dit bericht van 'Media Markt' direct weg.

Meer tips om een valse winactie te herkennen

Gerelateerd