Volgens een bericht, zogenaamd van Jumbo, wil de supermarkt de ervaring van klanten in de regio waar jij woont verbeteren. Dit klinkt misschien als een mooi initiatief, het is echter een valse winactie.

Om de ervaring van hun klanten te verbeteren looft de supermarktketen een cadeaubon ter waarde van €500,- uit aan tachtig geselecteerde personen. Volgens het bericht ben jij een van de winnaars van de cadeaubon.

Link in e-mail

In de e-mail wordt aangegeven hoeveel deelnemers er per regio ook een cadeaukaart gewonnen hebben. Om je prijs op te halen, dien je op de link in het bericht te klikken. Deze link verwijst naar een website waar je een aantal vragen gesteld worden over Jumbo en boodschappen doen.

Sponsoren

Nadat deze vragen gesteld zijn, dien je je gegevens in te vullen. We raden je af deze te delen. Onderaan de webpagina kun je namelijk lezen dat Jumbo niets met deze 'winactie' te maken heeft. Je hebt dus geen cadeaubon gewonnen en dit zal ook niet gebeuren. In de voorwaarden staat geschreven welke informatie van jou gedeeld wordt met de sponsoren van de actie. Dit zijn naast je naam, e-mailadres en woonadres ook informatie over je computer en telefoonnummer. Deze gegevens zullen de sponsoren gebruiken om je lastig te vallen met spamberichten en ongewenste telefoontjes.

Tips tegen spam

Opgelicht?! denkt dat de beste plaats voor dit bericht de prullenmand is. Zo voorkom je dat je mailbox volstroomt met spamberichten. Wil je meer tips om spam te voorkomen? Lees het in ons artikel over het onderwerp.

Gerelateerd