Heb je een e-mail ontvangen uit naam van International Card Services (ICS) over een activatiecode voor hun app? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk met een phishingmail te maken.

In het bericht staat een activatiecode genoteerd waarmee je de app van ICS zou kunnen activeren. Vervolgens kun je lezen dat het mogelijk is dat je geen activatiecode aan hebt gevraagd. In dat geval zal je je gegevens moeten controleren.

Gegevens invullen

Dit kun je doen door op de link in de e-mail te klikken. Deze verwijst je naar een website die sprekend lijkt op de echte website van ICS. Hier staat een inlogscherm open waar je je gegevens in dient te vullen. Doe dit niet! Het is een phishingsite waar de afzender naar je gegevens probeert te hengelen. De oplichter achter het bericht kan vervolgens frauduleuze praktijken met jouw gegevens aangaan.

Malafide website

Verschillende kenmerken van de pagina geven aan dat je met een malafide website te maken hebt. Ten eerste is de URL (in de adresbalk) niet overeenkomstig met de URL van de echte ICS. Daarnaast werken de linkjes op de website niet.

Meer weten?

Wat ons betreft zijn er genoeg redenen om deze e-mail door de virtuele papierversnipperaar te halen. Wil je meer lezen over phishing? Dat kan in ons artikel over het onderwerp.

Gerelateerd