Er is een e-mail in omloop uit naam van ING waarin staat dat je betaalpas in een ‘beveiligde zone’ is geplaatst. Je zou binnen 48 uur een formulier moeten invullen om deze blokkade op te heffen. Let op! Je hebt hier met een phishingmail te maken.

Volgens het bericht zijn er verdachte ondernemingen uitgevoerd met jouw pinpas. De ING Fraudedesk heeft deze ondernemingen geregistreerd en je kaart uit veiligheidsoverwegingen geblokkeerd. Deze informatie is niet waar.

Phishingsite

Om je pinpas uit deze 'beveiligde zone' te halen dien je op de link in de e-mail te klikken. Via de link zou je bij een verificatieformulier terechtkomen. Dit is niet het geval, de link verwijst naar een phishingsite waar je moet inloggen bij de oranje bank. Doe dit niet! Criminelen proberen via dit valse bericht bij je bankgegevens te komen.

E-mailadres gelijk aan dat van ING

ING heeft niets met deze e-mail te maken. Op het eerste gezicht lijkt dit misschien zo, aangezien het domein van het e-mailadres van de afzender overeenkomt met dat van de echte ING. Op de pagina over phishing op de officiële website van de bank staat echter het volgende geschreven: 'Helaas kunnen we niet garanderen dat een mail van dit domein in alle gevallen van ING afkomstig is, dus wees altijd alert!' Aan de URL in het bericht kun je wel zien dat dit een valse link is. Dit webadres komt namelijk niet overeen met dat van de echte ING.

Verwijder de e-mail

Voorkom dat oplichters toegang tot je bankgegevens krijgen en verwijder deze e-mail. Wil je meer weten over phishing? Lees dan ons artikel over dit onderwerp.

Gerelateerd