Een 72-jarige man uit Den Haag is afgelopen week het slachtoffer geworden van een babbeltruc terwijl hij stond te pinnen. Pas goed op als je geld pint!

De man stond bij ziekenhuis HMC Westeinde bij de parkeerautomaat te wachten tot zijn kaartje tevoorschijn zou komen. Het slachtoffer werd geduwd en liet vervolgens een mapje met pasjes op de grond vallen. Een man achter het slachtoffer hielp 'behulpzaam' het slachtoffer met opruimen. Waarschijnlijk is op dit moment de pinpas van het slachtoffer gestolen.

Rekening geplunderd

Het slachtoffer bedankte de man en eenmaal thuis aangekomen probeerde hij in te loggen op de site van zijn bank. Dit lukte niet, omdat de bank de rekening van het slachtoffer blokkeerde na een ongebruikelijke transactie: er bleek bijna duizend euro opgenomen te zijn.

Verdachte

De verdachte van de babbeltruc is gefilmd terwijl hij met de gestolen pas pint bij een geldautomaat in het centrum van Den Haag. Op de website van de politie staat een foto van de verdachte. Herken jij de verdachte of heb je informatie over de zaak? Dan kan je bellen naar 0800-6070. Bel je liever anoniem? Bel dan naar 0800-7000.

Gerelateerd