Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Behulpzame man (84) na babbeltruc bestolen van € 1.000,-

  Behulpzame man (84) na babbeltruc bestolen van € 1.000,-

  Een hoogbejaarde man van 84 is bestolen van duizend euro na een babbeltruc bij een parkeerautomaat in Den Haag. Een man vroeg of het slachtoffer een parkeerkaartje kon pinnen, maar dat liep slecht af.

  Omdat de dader alleen contant geld bij zich had, werd het slachtoffer gevraagd om hulp. Als de man nou even een kaartje pint, krijgt hij direct wat contanten voor de moeite. Kort na het pinnen - waarbij de pincode werd afgekeken - werd de pinpas uit de handen van het slachtoffer gegrist en nam de dader de benen.

  Het incident vond plaats op 30 juli ter hoogte van de Pletterijkade, maar werd vandaag bekend gemaakt in het opsporingsprogramma Team West.

  De truc lijkt op een andere babbeltruc rondom parkeerautomaten die afgelopen zomer eveneens in Den Haag werd gesignaleerd. Waakzaamheid blijft dus geboden.

  Duizend euro kwijt

  Het slachtoffer belde de politie om te vertellen wat hem is overkomen, en al gauw bleek dat de dader een bedrag van € 1.000,- heeft gepind bij een ING-pinautomaat aan het Spui. De vermoedelijke dader is vastgelegd op bewakingsbeelden: het gaat volgens de politie om een lichtgetinte man van een jaar of 45 met een petje, een blauw overhemd en een zonnebril. Hij sprak Engels en gebrekkig Nederlands.

  Het vermoeden bestaat dat de verdachte al eerder heeft geprobeerd om toe te slaan: het 84-jarige slachtoffer heeft gezien dat de dader eerder iemand aansprak bij de parkeerautomaat. Deze persoon liep echter door zonder een helpende hand te bieden.

  Herken jij de verdachte?

  Bewakingsbeeld verdachte (bron: politie)

  Bel dan de opsporingstiplijn van de politie op 0800-6070 of bel Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000
  Liever online? Vul dan het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem.

  Bron (inclusief beeldmateriaal): Politie.nl / Omroep West

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant