Opgelicht?!

meer NPO start
 • Politie Gorinchem waarschuwt voor babbeltruc

  Donderdagmiddag wist een oplichter met een verzonnen verhaal het huis binnen dringen en van een 94-jarige vrouw uit Gorinchem en haar te bestelen. De politie vraagt mensen alert te zijn op dit soort babbeltrucs.

  De insluiper kwam met een slechtnieuwsgesprek binnen bij zijn slachtoffer. Hij wees haar op twee mannen die buiten stonden en zogenaamd sleutels van haar huis hadden om mee in te breken. In de tussentijd vroeg hij om haar portemonnee, sieraden en doorzocht hij keukenladen, zodat hij alvast spullen veilig zou kunnen stellen.

  De mevrouw voelde dat het niet klopte en vroeg de man haar huis te verlaten. Uiteindelijk ging hij ervandoor. Het slachtoffer mist verschillende sieraden.

  Signalement insluiperHet gaat om een licht getinte man, die goed Nederlands sprak. Hij heeft kort donker haar, een bril en een fors postuur.

  Wees gewaarschuwd
  Babbeltrucs bestaan er in allerlei varianten. De politie waarschuwt een ieder om op zijn hoede te zijn. Doe nooit zomaar de deur open. Als je de situatie niet vertrouwt, bel dan altijd de politie.

  Bron: politie.nl

  Lees & kijk ook

  Reacties (*)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant