Opgelicht?!

meer NPO...
 • Kleine organisaties nu ook doelwit CEO-fraudeurs

  Zogeheten CEO-fraudeurs hebben het nu ook gemunt op kleine organisaties, zoals verenigingen, clubs en stichtingen. Dit meldt de Fraudehelpdesk naar aanleiding van recente meldingen.

  Bij CEO-fraude doen oplichters zich voor als de grote baas van een bedrijf en laten een nietsvermoedende werknemer geld overmaken naar een bepaalde rekening. Deze rekening is in handen van fraudeurs.

  Bedrijven voor miljoenen gedupeerd

  In het verleden waren vooral grote (internationale) bedrijven de dupe van CEO-fraude. De schade bij gedupeerde organisaties is soms enorm. In het buitenland zijn bedrijven voor vele miljoenen het schip ingegaan.

  Kleine organisaties nu ook doelwit

  Nieuw is dat nu verschillende penningmeesters van kleine organisaties melding hebben gedaan van CEO-fraude. Onder meer een muziekvereniging, voedselbank en een vereniging voor plattelandsvrouwen waren doelwit van oplichters. De penningmeesters van deze organisaties kregen per e-mail het verzoek van hun ‘voorzitter’ om een bedrag van € 2.500,- tot € 3.500,- over te maken. De penningmeesters hadden deze pogingen tot oplichting vaak snel door. Het e-mailadres was anders dan ze kenden en er stonden taalfouten in de e-mail.

  Bron: Fraudehelpdesk

  Lees & kijk ook

  Reacties (*)

  Op de vernieuwde Opgelicht?! website kan er nog niet worden gereageerd op artikelen.
 • Ook interessant