Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Weer malafide klusjesmannen actief

  Weer malafide klusjesmannen actief

  De politie Leiden-Bollenstreek waarschuwt voor Engelstalige klusjesmannen, die in de regio actief zijn.

  Woensdag 10 juni deed een 85-jarige Leidenaar aangifte van oplichting. Hij betaalde vorige week een aanbetaling van enkele duizenden euro’s aan de klussers.

  De klussers kwamen onaangekondigd aan de deur en wilden wel werkzaamheden aan het huis voor de bewoner uitvoeren. De mannen kwamen betrouwbaar en vakkundig over en de bewoner gaf toestemming. De mannen waren echter vaag over de betaling en kwamen later met een aanbetaling van duizenden euro’s. Het bedrag moest contant worden voldaan.

  De politie adviseert om niet met klusjesmannen in zee te gaan die zich spontaan bij u melden. Onderzoek eerst of er wel echt werkzaamheden nodig zijn. Mocht dat zo zijn, schakel dan een erkend bedrijf in. Maak vooraf schriftelijke afspraken over de te verrichten werkzaamheden en over de prijs. Zo maakt u de kans op problemen achteraf vele malen kleiner.

  Bel bij onraad 112Staan er ineens klusjesmannen aan de deur en vertrouwt u het niet, bel dan direct de politie via het alarmnummer 112. Noteer signalementen en kentekens. De politie reageert direct op meldingen en controleert regelmatig busjes met een Brits of Iers kenteken. Zo krijgt de politie een beeld van de Engelstalige klusjesmannen die rondrijden in de regio.

  Bron: Politie Leiden-Bollenstreek

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant