Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
  • Vliegangst, paniekaanvallen: Koop je medicijnen zonder recept niet bij deze webshops

    Vliegangst, paniekaanvallen: Koop je medicijnen zonder recept niet bij deze webshops

    Oxazepam, antidepressiva, erectiepillen, zware pijnstillers en andere medicijnen kun je zonder recept kopen bij ‘nederlandsedrugsmarkt.com’ en ‘oxazepamkopen.com’

    Voor je vakantie nog snel even oxazepam kopen tegen vliegangst lijkt je misschien een goed idee, maar pas op want er zitten behoorlijk wat gezondheidsrisico’s aan het aanschaffen van receptmedicijnen zonder medisch advies. Behalve deze risico’s zijn er de laatste tijd meerdere malafide online aanbieders actief waarbij je producten na betaling überhaupt niet geleverd worden. De politie ontving meerdere meldingen van ‘nederlandsedrugsmarkt.com’ en ‘oxazepamkopen.com’.

    Online medicijnen kopen zonder recept

    Oxazepam is niet bij Kruidvat of andere drogisterijen te koop, maar enkel verkrijgbaar op doktersrecept. Toch kun je bij ‘oxazepamkopen.com’ zogenaamd online medicijnen kopen waar je normaal gesproken een recept voor nodig hebt. Snelle bezorging, 10 procent korting op bestellingen boven 200 euro, terugbetaling als je niet tevreden bent en 24/7 deskundige service van professionele artsen. 

    Ook bij ‘nederlandsedrugsmarkt.com’ kun je medicijnen zonder recept kopen. Van ‘diabetesmedicijnen, antibiotica, pijn- en angst medicijnen, slaap- en sekspillen’, deze webshop kan het zogenaamd allemaal snel, veilig en discreet bij je op locatie bezorgen. 

    De politie deed onderzoek naar deze twee foute online apotheken

    De politie ontving meerdere meldingen tegen deze online medicijnen aanbieders en kwam in een onderzoek tot de volgende bevindingen:

    • Er is aangifte gedaan bij de politie met het verzoek tot strafrechtelijke vervolging
    • Op de website wordt geen Kamer van Koophandel nummer vermeld. Dit is wettelijk verplicht
    • Op de website wordt geen btw-nummer vermeld
    • Op de website wordt geen geldig bezoek- en postadres genoemd
    • Uit aangiftes komt naar voren dat slachtoffers producten na betaling niet geleverd hebben gekregen
    • Het is alleen mogelijk om per handmatige bankoverschrijving of met crypto valuta te betalen. Dit is erg ongebruikelijk
    • Op de website worden meerdere talen door elkaar gebruikt, terwijl de webwinkel zich op Nederland richt
    • De webwinkel is te linken aan andere malafide webwinkels
    • Op de website wordt medicatie verkocht die alleen met een doktersrecept te verkrijgen zijn in Nederland

    Beide webshops zijn opgenomen op de lijst van malafide handelspartijen van het LMIO. Op deze lijst kun je ook andere malafide online aanbieders vinden van medicijnen. Bovendien zijn de hosts van deze websites verzocht om passende maatregelen te nemen tegen deze webwinkels.


    Wat kun je doen als je hier toch medicijnen hebt gekocht?

    Je kunt een aantal stappen ondernemen. Stel het niet langer uit en doe zo snel mogelijk aangifte! Dit kun je heel makkelijk online doen met je DigiD. Hoe meer meldingen de politie binnen krijgt, des te groter de kans dat er maatregelen tegen de malafide webshop getroffen kunnen worden. Ook kun je een melding doen bij onze Opgelicht?!-redactie om te helpen voorkomen dat er meer mensen slachtoffer worden van dergelijke oneerlijke online handelspraktijken.

    Er zijn manieren om misschien je geld terug te krijgen. Voorkom dat je in de toekomst weer aankopen doet bij malafide webwinkels met deze tips en blijf via pushberichten op de hoogte van valse webwinkels via  onze gratis Opgelicht?!-app (iOS en Android). Neem contact op met je financiële instelling om passende ondersteuning te krijgen.

    Opgelicht?! garandeert niet de volledigheid van de webshop alert. Webshops waarover geen alert wordt gegeven, zijn niet per definitie betrouwbaar. Opgelicht?! is dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van aankopen bij malafide webshops. Gaat dit over jouw webshop en heeft u vragen over dit bericht of ben je van mening dat het niet klopt? Neem dan contact met ons op.

    LEES OOK:

    Updates ontvangen over dit onderwerp?

    Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  • Ook interessant