Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Veel meldingen valse ICS-mails

  Veel meldingen valse ICS-mails

  Momenteel stromen bij Opgelicht?! de meldingen binnen over phishing e-mails, zogenaamd van International Card Services (ICS). Klant bij ICS? Wees dan extra alert!

  De nepmails lijken qua inhoud en vormgeving sterk op de e-mails die ICS naar klanten verstuurd om te melden dat het rekeningoverzicht van de vorige maand klaarstaat.

  Waar de echte e-mails van het creditcardbedrijf verwijzen naar 'Mijn ICS' op de officiële website www.icscards.nl, bevat deze valse e-mail een bijlage met daarin een nagemaakte ICS-website, waar vervolgens om vertrouwelijke creditcardgegevens gevraagd wordt. Omdat de pagina als html-bestand wordt meegestuurd en de ontvanger deze vanaf zijn eigen harde schijf opent, is het onmogelijk de nepsite offline te laten halen of een waarschuwing te tonen voor een mogelijke phishing-aanval. De kans is hierdoor vele malen groter dat iemand daadwerkelijk zijn gegevens invoert. Deze informatie valt vervolgens in handen van fraudeurs, die direct de creditcard plunderen.

  Advies

  Open het html-bestand in de bijlage niet en vul in geen geval de gevraagde gegevens in. ICS zal nooit een webpagina als bijlage versturen.

  zoom
  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant