Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
  • Valse mail over verlopen abonnement McAfee

    Valse mail over verlopen abonnement McAfee

    Er circuleren momenteel (weer) valse e-mails die zogenaamd afkomstig zijn van McAfee, dus wees op je hoede. De oplichters proberen in te spelen op de angst van mensen dat hun computer niet veilig is en waarschuwen voor een verlopen abonnement op McAfee. In de mail staat dat de gebruiker gevaar loopt en daardoor het abonnement moet vernieuwen of verlengen.

    Wees dus alert op mails die namens deze virusscanner worden verstuurd, vooral als de e-mail dreigend overkomt en er haast wordt gesuggereerd. Klik niet zomaar op een link in de e-mail om een abonnement te vernieuwen. Twee jaar geleden schreven we ook al over valse e-mails uit naam van het antivirusbedrijf. Helaas blijven oplichters volhouden en daardoor zijn we waarschijnlijk voorlopig nog niet van deze valse mailtjes af. 

    Phisingchecker

    Tip! Indien je (vaker) twijfelt over de echtheid van een e-mail, kunt je als lid van SeniorWeb verdachte mails sturen naar hun phisingchecker, waarna je uiterlijk de volgende werkdag een reactie ontvangt om te bevestigen of het om een valse mail gaat.

    Bron: SeniorWeb

    Updates ontvangen over dit onderwerp?

    Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  • Ook interessant