Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Valse e-mail verstuurd namens Rijksoverheid

  Op dit moment is een phishing e-mail in omloop die afkomstig lijkt te zijn van de Rijksoverheid. De e-mail waarschuwt voor het op non-actief zetten van uw bankrekening. Ga hier niet op in!

  In de e-mail staan links naar nepwebsites van verschillende banken. Momenteel is bekend dat ING, SNS en Rabobank worden genoemd. Mogelijk zijn er varianten op de phishing e-mail en worden ook andere banken genoemd.

  Waarschuwingsdienst.nl raadt aan deze e-mail direct te verwijderen en niet te klikken op links die erin staan. Vul ook geen persoonlijke gegevens in.

  Voorbeeld

  Van: RIJKSOVERHEID [mailto:[email protected]]Onderwerp: Let op! Voorkom non-actiefzetting van uw accountAmsterdam, 08 mei 2014Geachte heer/mevrouw,De overheid spendeert veel aandacht en zorg aan de beveiliging en integriteit van al onze banken in Nederland. Vooral aan de volgende banken: ING BANK N.V., RABO BANK N.V. en SNS BANK N.V. Er zijn veel klachten in gekomen over bankproblemen en banken raken falliet. Om dit te stoppen moet u uw account beveiligen, zodat er geen fraude problemen meer kunnen gebeuren. De overheid heeft met de banken gesproken en die hebben een webpagina gemaakt om uw account te beveiligen. Na de activatie word u automatisch uitgelogd, zodra u de activatie start bent uw die verplicht af te ronden om defecten te voorkomen. Kies de bank die bij uw past.Klik hier om uw ING BANK N.V. account te beveiligen.Klik hier om uw RABO BANK N.V. account te beveiligen.Klik hier om uw SNS BANK N.V. account te beveiligen.Let op!· Om veiligheidsredenen is deze link maar enkele dagen geldig.· Deze e-mail kan niet beantwoord worden.· Dit e- mailbericht is alleen bestemd voor de geadresseerden.· Indien dit bericht niet voor u is bedoeld, wordt u verzocht de afzender hiervan op de hoogte te stellen door het bericht te retourneren en de inhoud niet te gebruiken.· Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend.· Het kan zijn dat sommige computers het moeilijk hebben met de capaciteit van de website en niet alles zichtbaar is.Om er zeker van te zijn dat de Rijksoverheid e-mails goed aankomen, voeg [email protected] toe aan uw adresboek of safe list.Met vriendelijke groet,RijksoverheidAfdeling Internetbankieren en Beveiliging

  Bron: www.rijksoverheid.nl

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant