Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Trap niet in deze misleidende winactie van 'Samsung'

  Trap niet in deze misleidende winactie van 'Samsung'

  Heb je een e-mail ontvangen met de boodschap dat je een Samsung smartphone hebt gewonnen in een wedstrijd waar je maanden geleden aan hebt meegedaan? Let dan goed op! Dit is een valse winactie. Wie meedoet kan vast komen te zitten aan een duur en nutteloos abonnement.

  In de e-mail staat de volgende boodschap:

  Vier maanden geleden nam u deel aan een wedstrijd van Samsung en hoewel u niet de hoofdprijs gewonnen hebt, doet het ons genoegen om u de volgende prijs uit te keren: Samsung Galaxy S9+.

  Je kunt de prijs zogenaamd claimen door op een link te klikken en je gegevens achter te laten. De link verwijst naar een website waar je het 'gewonnen' toestel voor 1 euro kunt kopen, althans die indruk wordt gewekt.

  Let op de kleine lettertjes!

  Uit de kleine lettertjes blijkt dat je helemaal niets heb gewonnen. Door je gegevens in te voeren en 1 euro te betalen abonneer je je op een vage streamingdienst, waarmee je slechts meedoet aan een verloting van de smartphone. Na een proefperiode van drie dagen wordt automatisch 65 euro afgeschreven van je creditcard. Lees altijd de kleine lettertjes goed door, voordat je ergens je gegevens achterlaat. En wees extra alert als je bericht krijg over een gewonnen prijs in een wedstrijd waar je nooit aan hebt meegedaan.

  zoom
  zoom
  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant