Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Politie waarschuwt voor snelwegoplichters

  De politie waarschuwt voor snelwegoplichters naar aanleiding van oplichtingsincidenten op de Brabantse snelwegen.

  Er zijn verschillende meldingen binnengekomen over buitenlands sprekende mensen die langs de snelweg staan met een smoes. De truc is vaak hetzelfde. Een oplichter zegt dat hij pech heeft of dat de benzine op is en vraagt of de persoon die gestopt is geld wilt gaan pinnen. Als onderpand wordt er een duur horloge of een telefoon gegeven.

  Tot nu toe vertrouwden de mensen die zijn gestopt de boel uiteindelijk niet en belden de politie. Maar de oplichters gaan er dan snel vandoor.

  Advies

  De politie adviseert het volgende: "Als u een aanrijding ziet gebeuren of als alles er op wijst dat er net aan aanrijding gebeurd is stop dan veilig op de vluchtstrook en bel 112. Ga dan hulp verlenen. In alle andere gevallen: Stop in principe niet als er iemand langs de snelweg staat te zwaaien. Kijk direct welke snelweg u rijdt en welke richting. Kijk direct daarna welke hectometerpaal (groen bordje op iedere 100 m langs de snelweg) u passeert. Het ‘Li’ of ‘Re’ op dat bordje geeft ook aan welke richting u rijdt. Bel direct handsfree 112 en meldt de situatie. Zo kan de politie snel gaan kijken."

  Bron: Politie.nl

  Gerelateerd

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant