Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Politie waarschuwt voor nepgoudverkopers

  Politie waarschuwt voor nepgoudverkopers

  In de omgeving van Rivierenland en de Bommelerwaard zijn nepgoudverkopers actief. Hiervoor waarschuwt een wijkagent uit Geldermalsen.

  Wijkagent Fons Spee schrijft op Twitter dat op parkeerplaatsen en afritten nepgoudverkopers actief zijn.

  Verkooppraktijken

  De nepgoudverkopers hanteren verschillende manieren om mensen geld afhandig te maken. Ze wenken naar bestuurders en geven de indruk dat ze pech hebben. Ze stoppen daarbij niet alleen op parkeerplaatsen en tankstations, maar ook op op- en afritten en vluchtstroken. Ook tijdens het rijden proberen zij de aandacht te trekken en mensen te laten stoppen. In eerste instantie komen ze met een zielig verhaal, ondersteund met een gebroken creditcard of betaalpas, dat ze geen brandstof meer hebben en op weg zijn naar zieke familie. Als er geld gegeven wordt geven ze daarvoor in ruil nepgouden sieraden. Als men niet snel genoeg met geld over de brug komt, gaan ze vaak intimiderend te werk en proberen ze onder dwang de nepgouden sieraden te verkopen.

  Melden

  Als je benaderd wordt door dit soort ‘goudverkopers’ dan is het raadzaam niets aan te pakken en zeker geen sieraden te kopen. Probeer een duidelijk signalement van de personen op te nemen en noteer de kentekens van de voertuigen waarmee zij zich verplaatsen. De nepgoudverkopers zijn zeer mobiel en duiken geregeld in verschillende regio's in het land op.

  Bron: Twitter @Wijkagent_Fons / Politie.nl

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant