Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Politie waarschuwt voor Ierse bouwvakkers

  De politie waarschuwt voor Ierse bouwvakkers, nadat de klussers een man uit Ossendrecht hadden benaderd met de vraag of hij asfalt van een bouwterrein wilde opkopen. De man ging hier niet op in. In plaats daarvan deed hij melding bij de politie.

  Het gaat om Engelssprekende personen die aan de deur hun diensten aanbieden zoals het schoonmaken of renoveren van de gevel of dak, ophogen van de oprit of andere bouwwerkzaamheden. Mensen betalen vooraf hoge bedragen, hebben geen kwitantie en weten ook niet exact met wie zij in zee gaan. Het werk wordt vaak niet afgemaakt. De politie adviseert om niet in zee te gaan met deze Engelssprekende (vaak Ierse) klussers, die vaak rijden in bestelbusjes. Deze klussers verplaatsen zich door het land en duiken op verschillende plaatsen op.

  Waarschuwing

  De politie waarschuwt dat in het verleden dergelijke klusjesmannen vaak niet de afgesproken prestatie en de verwachte kwaliteit leverden. Ook ontstaan er achteraf regelmatig discussies over een te hoge rekening. Er is echter alleen sprake van een strafbaar feit wanneer er daadwerkelijk aangetoond kan worden dat de bewoners opgelicht zijn. In de overige gevallen gaat het dan om een civiel geschil.

  Advies

  De politie raadt geïnteresseerden aan vooraf een gespecificeerde offerte aan te vragen en de identiteit van de klusjesmannen vast te stellen zodat een weloverwogen besluit kan worden genomen over het toekennen van de opdracht.

  Bron: Politie

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant