Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Politie waarschuwt voor babbeltrucs

  Politie waarschuwt voor babbeltrucs

  De afgelopen week heeft de politie diverse meldingen gekregen van babbeltrucs in de gemeente Stadskanaal. Een man deed zich voor als ambtenaar van deze gemeente. De politie van Hillegom waarschuwt via Burgernet voor babbeltrucs.

  In Stadskanaal maakt een man, die zich voordoet als gemeentemedewerker, per telefoon een afspraak met ouderen voor bijvoorbeeld een gesprek over hulp in de huishouding. Vervolgens komt hij binnen zonder legitimatie en doorzoekt de woning. Van een gesprek is geen sprake meer.

  Inwoners van Hillegom kregen via Burgernet de volgende melding te lezen: "Er zijn personen in Hillegom die met babbeltrucs in uw woning proberen te komen. Laat geen onbekende personen binnen. Vertrouwt u het niet bel de politie op 0900-8844."

  Advies politieDe politie adviseert om een onbekende in principe niet binnen te laten. Mocht je de persoon toch binnen willen laten, spreek dan een tijdstip af waarbij een bekende van je aanwezig is. Laat je in geen geval onder druk zetten om de persoon toch direct binnen te laten. Schaam je niet om legitimatie te vragen, als iemand te goeder trouw is, zal men het geen probleem vinden zich te legitimeren. Heb je ook maar enige twijfel over de persoon en/of het verhaal, laat iemand dan sowieso niet binnen.

  Bel politieAls je een situatie niet vertrouwt, bel dan direct de politie. Met jouw gegevens kan de politie oplichters proberen op te sporen. Bent je slachtoffer van een babbeltruc, doe dan altijd aangifte bij de politie.

  Bron: politie (21-05-2015)

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant