Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Politie waarschuwt opnieuw voor klusjesmannen

  Bij de politie kwamen afgelopen weekeinde opnieuw meldingen binnen dat Engelssprekende mannen onaangekondigd op diverse adressen voor de deur stonden en op een zeer opdringerige manier hun diensten aanboden. Ook deelden mannen in de buurt flyers uit om reclame te maken voor hun diensten.

  Dakreparaties, reiniging en andere klussen

  De aangeboden diensten betreffen onder andere dakreparaties, het ophogen van de oprit, het reinigen van de gevel en andere klussen in en om het huis. Gaandeweg de werkzaamheden ontdekken de klusjesmannen steeds meer gebreken. Ook die moeten gerepareerd worden, zo dringen de mannen aan.

  Hoge bedragen

  En daar staat uiteraard een extra rekening tegenover. Bij het innen van die hoge bedragen, komen de klusjesmannen vaak dreigend en intimiderend over. Honderden en soms zelfs duizenden euro’s verder blijkt dat er helemaal geen reparaties nodig waren en zijn er nauwelijks of geen werkzaamheden uitgevoerd. Tegen die tijd zijn de klusjesmannen met de noorderzon vertrokken.

  Advies van politie

  De politie adviseert dan ook om niet met klusjesmannen die zich spontaan bij je melden, in zee te gaan. Onderzoek eerst of er wel echt werkzaamheden nodig zijn. Mocht dat zo zijn, schakel dan een erkend bedrijf in. Maak vooraf schriftelijke afspraken over de te verrichten werkzaamheden en over de prijs. Zo maak je de kans op problemen achteraf vele malen kleiner.

  Bel de politie bij onraad

  Word je met dergelijke opdringerige personen geconfronteerd? Bel dan direct de politie. Noteer altijd signalementen en/of kentekens of maak foto’s. Doe altijd aangifte! Zo krijgt de politie een beeld van de Engelssprekende klusjesmannen die rondrijden in de regio.

  Denk niet alleen aan jezelf, let ook op alleenstaanden en/of ouderen in jouw wijk of buurt. Deze malafide klusjesmannen gaan geraffineerd te werk en kiezen hun slachtoffers zorgvuldig!

  Bron: politie.nl (08-07-2015)

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant