Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
  • Politie meldt: Koop je schoenen niet bij deze nep Wolky webshops

    Politie meldt: Koop je schoenen niet bij deze nep Wolky webshops

    Wandelschoenen, instappers, laarzen of sandalen. Bij ‘wolkywolky.com’, ‘willashoes.com’ en ‘sandalensv.com’ kun je allerlei soorten schoenen kopen voor een mooie prijs.

    Wie op zoek is naar comfortabele en specialistische Wolky schoenen, kan bij de webshops ‘wolkywolky.com’, ‘willashoes.com’ en ‘sandalensv.com’ prima uit de voeten. De Wolky schoenen zijn ontworpen voor comfort en ondersteuning ongeacht de conditie van de voeten. Deze webshops pretenderen de Wolky schoenen tegen hoge kortingen te verkopen. Hoewel het allemaal zeer veelbelovend klinkt, heeft de politie deze webshops toegevoegd aan de zwarte lijst van malafide handelspartijen op basis van hun onderzoek.

    Uit politieonderzoek kwamen de volgende resultaten

    De politie waarschuwt consumenten voor deze webshops. Het Landelijk Meldpunt Internet Oplichting (LMIO) van de politie deed namelijk onderzoek naar deze webshops en kwam tot de volgende resultaten:

    • Op de website wordt geen Kamer van Koophandel nummer vermeld. Dit is wettelijk verplicht.
    • Op de website wordt geen btw-nummer vermeld.
    • Op de website wordt geen geldig bezoek- en postadres genoemd.
    • Op de website worden producten verkocht die onder de marktwaarde zijn geprijsd, te mooi om waar te zijn.

    Aan de host is verzocht om passende maatregelen te nemen tegen de website.

    Toch gekocht bij een wolkywolky webshop?

    • Doe zo snel mogelijk aangifte! Dit kun je heel makkelijk online doen met je DigiD. Pas vanaf drie meldingen kan de politie in actie komen tegen een malafide webshop.
    • Je kunt misschien je geld terugkrijgen.
    • Voorkom dat je in de toekomst weer aankopen doet bij malafide webwinkels met deze tips en blijf via pushberichten op de hoogte van valse webwinkels via  onze gratis Opgelicht?!-app (iOS en Android).
    • Neem contact op met je bank of creditcardmaatschappij voor de juiste hulp.

    Opgelicht?! garandeert niet de volledigheid van de webshop alert. Webshops waarover geen alert wordt gegeven, zijn niet per definitie betrouwbaar. Opgelicht?! is dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van aankopen bij malafide webshops. Gaat dit over jouw webshop en heeft u vragen over dit bericht of ben je van mening dat het niet klopt? Neem dan contact met ons op.

    LEES OOK:

    Updates ontvangen over dit onderwerp?

    Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  • Ook interessant