Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Phishingmail jaagt op Bitcoins van Trezorgebruikers

  Phishingmail jaagt op Bitcoins van Trezorgebruikers

  Pas op: er gaat momenteel een mail rond uit naam van Trezor (een populair hardware wallet voor Bitcoins) meldt Bitcoinmagazine. Oplichters proberen via een goed uitziende mail jouw Bitcoin afhandig te maken. Trap er dus niet in.

  Bitcoinmagazine ontving de valse mail zelf op hun redactie. De mail is geschreven uit naam van het ‘Trezor Support Team’ en deelt nieuws over verbeteringen aan de Trezor-serverinfrastructuur. Om de mail extra geloofwaardig te laten lijken benoemen ze ook nog samenwerkingen met andere bedrijven, waardoor hun security services zogenaamd nóg beter zijn geworden.

  Wallet bijwerken

  Tot zover lijkt het dus op een regulier bericht van Trezor, maar hierna vond Bitcoinmagazine een signalement waardoor het wel eens om phishing kon gaan: in de mail wordt namelijk gevraagd om de wallet bij te werken naar een ‘nieuwe verbeterde server’ om ‘het verlies van fondsen te voorkomen’. Echter vraagt Trezor haar gebruikers nooit via een e-mailbericht om wallets te updaten.

  Steeds moeilijker

  Aan het einde van de mail doen de oplichters een verwoede poging om het vertrouwen te winnen door meer tekst en uitleg te geven over de veiligheidsinfrastructuur van Trezor. Met dit soort steeds betere mails en overtuigende teksten is het lastig om neppe van echte mails te onderscheiden.

  Als tip zegt Bitcoinmagazine daarom: We willen je eraan herinneren dat het van cruciaal belang is om waakzaam te blijven bij het ontvangen van ongevraagde communicatie die om actie vraagt, vooral als het gaat om je geld. Blijf sceptisch, controleer de bron van de e-mail en klik nooit op links in berichten die je niet verwachtte.

  Wat ons betreft een prima advies, dat je zeker ter harte mag nemen!

  Bron: Bitcoinmagazine.nl
  Zo ziet de valse mail eruit

  Bron: Bitcoinmagazine

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant