Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Phishing e-mail: 'De RaboScanner'

  Phishing e-mail: 'De RaboScanner'

  Let op als u een e-mail ontvangt, waarin 'de Rabobank' u vraagt in te loggen om de nieuwe Rabo Scanner kosteloos aan te schaffen! Dit is een phishing e-mail, verstuurd door fraudeurs. Ga hier dus niet op in!

  Deze mail komt niet van de Rabobank, maar is verstuurd door oplichters die op slinkse wijze uw geld proberen te ontfutselen. Klik niet op de link in het bericht en log in geen geval in met uw Random Reader. Doet u dit wel, en volgt u de instructies, dan zal een transactie plaatsvinden waarmee geld van uw rekening wordt afgeschreven.

  900 euro kwijt

  Deze week kwam op de redactie van Opgelicht?! een melding binnen van een kijker die op deze manier maar liefst 900 euro is kwijtgeraakt. Het geld was naar een vreemd rekeningnummer overgeschreven met de vermelding 'marktplaats fiets'.

  Mail herkennen

  Het wordt het steeds lastiger om nepmails en nepsites te herkennen en ook de telefonische babbeltrucs zijn moeilijk van echt te onderscheiden. Onthoud dat uw bank alléén maar op de eigen inlogpagina om uw inloggegevens zal vragen. Niemand van de bank zal u ooit bellen of mailen om uw codes ter controle op te vragen.

  In dit geval kunt u de valse e-mail herkennen aan de volgende punten:

  - De link in de e-mail verwijst naar een andere website dan die van de Rabobank, dit kunt u zien door met de muis op de link te gaan staan.

  - Het e-mailadres van de afzender eindigt niet op @rabobank.nl.

  Lees meer over phishing op de site van de Rabobank.

  Voorbeeld

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant