Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Pas op voor mail over uitkering 'UWV'

  Pas op voor mail over uitkering 'UWV'

  In de mail, die lijkt te komen van het UWV, staat dat je een bijstaande uitkering krijgt en dat je 'complete bijstand op je rekening gestort zal worden'.

  De mail ziet er erg amateuristisch uit maar het verhaal spreekt veel mensen waarschijnlijk aan. Na het klikken op de link kom je op een site terecht waar je een filmpje op kunt zien. In dit filmpje zie je alleen een tekst waarin uitgelegd wordt wat je kunt doen om veel geld in handen te krijgen. Vervolgens moet je op die webpagina doorklikken om verder te gaan. Na je gegevens ingevuld te hebben kom je op een site waarop je geld kan investeren en beleggen.

  Dit is echter niet wat je in de mail beloofd wordt. Je loopt een groot risico door geld te investeren op zo'n website. Het geld dat je inlegt, krijg je lang niet altijd terug, laat staan dat het bedrag verdubbeld.

  Advies

  Klik niet op deze link en vul je gegevens niet in! Ondanks dat de beleggingssite 'betrouwbaar' is en gecontroleerd wordt door een officiële instantie, is de kans aanwezig dat je het ingelegde bedrag kwijtraakt. Kijk ook uit met het invullen van je gegevens. Het risico bestaat dat je gegevens aan derde partijen worden doorgespeeld.

  zoom
  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant