Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Pas op voor dit Odido-bericht: ‘bevestig uw simuitwisseling’

  Pas op voor dit Odido-bericht: ‘bevestig uw simuitwisseling’

  In een phishingmail bedanken criminelen je namens Odido voor het overzetten van je simkaart naar eSIM. Als je dit niet hebt gedaan, kun je klikken op de onbekende link.
   

  De mail is verstuurd door ‘[email protected]’. Dit ziet er niet uit als een legitiem mailadres van Odido. Het Nederlandse telecombedrijf laat op zijn website weten dat hun mailadressen altijd eindigen op ‘@odido.nl’ of ‘@mail.odido.nl’. 

  Bovenstaand bericht lijkt sprekend op de valse mail van KPN waar Opgelicht?! eerder aandacht aan heeft besteed. Zelfs de afzender komt overeen. Hoe had je dit kunnen weten? Via onze gratis Opgelicht?!-app blijf je op de hoogte van de meest actuele phishingberichten (voor Android en iOS). 

  Annuleer niks

  De oplichters gaan er natuurlijk al vanuit dat jij geen overdracht hebt aangevraagd en hopen dat je op de knop ‘Annuleren’ klikt. Odido adviseert: “Klik nooit zomaar op een link. Check eerst of de link begint met ‘https://odido.nl’”. 

  Controleer dit zelf door de link ingedrukt te houden op je telefoon en op je desktop door met de cursor op de link te gaan staan. Zorg dat je niet op de link klikt. In beeld verschijnt vervolgens het volledige webadres. 

  Bankgegevens ingevuld?

  • Neem direct contact op met je bank of creditcardmaatschappij voor de juiste hulp. 
  • Geldbedrag betaald? Odido kan er niet voor zorgen dat je je geld terugkrijgt. Hun advies is om in dat geval aangifte te doen bij de politie.

  Lees ook

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant