Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Oplichters actief in Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht en Papendrecht

  De politie waarschuwt via onder meer social media voor oplichting. In Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht en Papendrecht probeerden oplichters door middel van een babbeltruc mensen geld afhandig te maken.

  Afgelopen week deed een man in Hendrik-Ido-Ambacht en Alblasserdam meerdere pogingen om burgers geld afhandig te maken. De oplichter vertelde dat hij voor Eneco werkte. Vervolgens beweerde hij dat de stroom zou worden afgesloten en dat men borg moest betalen voor een aggregaat. Het is niet bekend hoeveel mensen de man benaderd heeft en of hij daadwerkelijk slachtoffers heeft gemaakt.

  Babbeltruc Papendrecht

  Ook in Papendrecht was het raak. Maandag 25 juli wist een vrouw zich de toegang te verschaffen tot een woning aan de Constantijn Huygenslaan met een smoes over waterlekkage. Terwijl de bewoonster in de badkamer aan de praat werd gehouden kwam een tweede persoon de woning in. Op het moment dat de bewoonster begon te roepen ging het stel er vandoor. Het tweetal maakte geen buit. Volgens de politie ging het om een vrouw van ongeveer 25/30 jaar oud met halflang donker haar en een man van eveneens rond de 25 jaar oud met donker kort haar. De politie vraagt iedereen om uit te kijken voor dergelijke babbeltrucs en direct contact op te nemen via 0900-8844 of 112 bij verdachte situaties.

  Bron: zhactueel.nl

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant