Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Op zoek naar een kamer? Pas op voor fraude!

  Op zoek naar een kamer? Pas op voor fraude!

  Meerdere studenten zijn in Maastricht tijdens hun zoektocht naar een kamer het slachtoffer geworden van oplichting. Door de malafide praktijken betaalden ze vele honderden euro's voor een kamer die helemaal niet vrij is. Dit komt vaker voor! Let dus goed op als je op zoek bent naar een kamer.

  Op Facebook bieden oplichters via een nepprofiel kamers aan. Studenten moeten vooraf voor de kamer betalen. Eenmaal aangekomen bij de locatie blijkt vervolgens dat er geen kamer wordt verhuurd en van de zogenaamde verhuurder hoort men vervolgens niks meer.

  tolerante studentenstad

  D66 in Maastricht wil dat de gemeente actie onderneemt. 'We hebben het college gevraagd om in overleg te treden met de universiteit, Hogeschool Zuyd en de politie om te kijken wat eraan gedaan kan worden', zegt fractievoorzitter Franca Eurlings. 'Dit accepteren we niet in een tolerante studentenstad als Maastricht.'

  Waarschuwen

  Volgens de politie hebben meerdere studenten aangifte gedaan. Hoeveel studenten exact aangifte hebben gedaan, is niet bekend. 'We hebben vervolgens meteen contact gehad met verschillende websites en Facebookgroepen die studenten gebruiken bij hun kamerzoektocht en verzocht een waarschuwing te plaatsen', aldus een woordvoerder.

  'Ga niet over één nacht ijs'

  De politie hoopt dat studenten alerter worden bij hun zoektocht naar een kamer. 'Ga niet over één nacht ijs, vraag om een bezichtiging en betaal zeker niet zomaar vooraf zonder huurcontract.' zegt een politiewoordvoerder.

  Meer tips: hoe voorkom ik dat ik word opgelicht bij het huren van een woning

  Bron: 1Limburg

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant