Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Ondernemer? Pas op voor nepberichten van Meta

  Ondernemer? Pas op voor nepberichten van Meta

  Gebruikers van Meta Business, voorheen bekend als Facebook, worden geconfronteerd met een nieuwe golf van misleidende praktijken die voornamelijk gericht zijn op beheerders van zakelijke Facebookpagina's, meldt Dutchcowboys. Deze frauduleuze campagne, die begint met phishingmails en zich uitbreidt naar Facebook Messenger, richt zich op het verleiden van onoplettende gebruikers om persoonlijke informatie prijs te geven.

  Gebruikers worden benaderd door zogenaamde "Meta for Business"-berichten, waarin wordt beweerd dat hun pagina's de richtlijnen van Meta overtreden. Het dreigement van accountblokkades wordt opgehangen aan de eis om onmiddellijk op de verstrekte link te klikken voor verificatie. De phishingaanval is nauwelijks van echt te onderscheiden doordat het specifieke schendingen benoemt, zoals het gebruik van auteursrechtelijk beschermde materialen of advertenties met discriminerende inhoud.

  Moeilijk om alle valse accounts te identificeren

  Meta benadrukt dat ze inspanningen leveren om deze activiteiten te bestrijden, maar waarschuwt dat niet alle valse accounts direct kunnen worden geïdentificeerd en uitgeschakeld. Gebruikers wordt aangeraden om niet blindelings op linkjes te klikken in verdachte berichten. Als preventieve maatregel kunnen wachtwoorden worden gewijzigd en tweestapsverificatie worden ingesteld, vooral voor bedrijfsaccounts met gevoelige informatie.

  Dit kun je zelf doen

  Hoewel er geen one-size-fits-all-oplossing is om phishing volledig te elimineren, kunnen gebruikers acties ondernemen om hun digitale veiligheid te versterken. Het markeren van verdachte e-mails als spam en het blokkeren van afzenders kan helpen. Bij contact via Messenger is het negeren van verdachte berichten en het blokkeren van gebruikers een praktische stap om de verspreiding van valse accounts tegen te gaan. Bewustzijn van de communicatiepatronen van Meta en het raadplegen van Meta-support kunnen ook helpen bij het onderscheiden van echte en valse berichten.

  Bron: DutchCowboys
  Zo ziet het valse bericht uit naam van Meta eruit

  Bron: Dutchcowboys

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant