Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • 'Merkenvoorjou.nl' is zeer waarschijnlijk een malafide webshop

  'Merkenvoorjou.nl' is zeer waarschijnlijk een malafide webshop

  Een Canada Goose-jas scoren voor 250 euro of een Louis Vuitton-handtas voor 180 euro? Bij betrouwbare winkels kosten deze items toch een veelvoud daarvan? Dat klopt, en volgens de politie is Merkenvoorjou.nl met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid een malafide webshop.

  De politie noemt daarvoor een aantal argumenten, te weten:

  • De prijzen zijn onrealistisch laag: gevalletje 'te mooi om waar te zijn'.
  • De informatievoorziening 'privacy & retour' op de website bestaat uit slechtlopende Nederlandse zinnen.
  • Het betalen van producten vindt plaats door middel van een bankoverschrijving naar een buitenlands rekeningnummer: BE65974009106996, hetgeen hoogst ongebruikelijk is voor een webwinkel. Veelal wordt gebruik gemaakt alternatieven zoals iDEAL.
  • Bij de algemene voorwaarden staat vermeld dat men gebruik kan maken van een 'verzekeringservice'. Het geldbedrag moet wederom worden overgemaakt naar een buitenlands rekeningnummer, ditmaal naar bankrekeningnummer GB75PRTC00998500183306.
  • Het is enkel mogelijk om via 06-telefoonnummers (06-44065971 en 06-22096697) en e-mailadressen ([email protected] en [email protected]) in contact te komen met de verkoper achter de website

  De website merkenvoorjou.nl staat inmiddels vermeld in de lijst met malafide handelspartijen op de website www.politie.nl. Daarnaast is er een verzoek verzonden naar de host om passende maatregelen te nemen tegen de website.

  Bron: LMIO

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  Klachtenformulier

  Heb je een klacht over dit bericht? Vul dan het klachtenformulier in.

  exclamation Opgelicht?! garandeert niet de volledigheid van het WebshopAlert. Webshops waarover geen alert wordt gegeven, zijn niet per definitie betrouwbaar. Opgelicht?! is dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van aankopen bij malafide webshops.

 • Ook interessant