Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • LMIO waarschuwt voor foute webshop 'clickenkop.com'

  LMIO waarschuwt voor foute webshop 'clickenkop.com'

  Volgens het Landelijk Meldpunt Internetoplichting gaat het hier met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid om een malafide webshop. Lees hier waarom.

  • Uit onderzoek is gebleken dat de website misbruik maakt van bestaande bedrijfsgegevens (bedrijfsnaam, bankrekeningnummer, telefoonnummer, adresgegevens).
  • Er wordt onrechtmatig gebruik gemaakt van het logo van Ombudsman voor de Handel (België).  De website www.clickenkop.com is geen geregistreerd handelaar.
  • In de informatievoorziening ‘Veilig betalen‘ worden meerdere betaalmogelijkheden gegeven om de online bestelling te betalen. Echter, men heeft alleen de optie bankoverschrijving.
  • Na bestelling ontvangt men per e-mail een ontvangstbevestiging met de bankgegevens waarnaar het geldbedrag kan worden overgemaakt. Hetgeen hoogst ongebruikelijk is voor een webwinkel. Veelal wordt gebruik gemaakt (gangbaar) van iDEAL.
  • Men maakt gebruik van buitenlandse bankrekeningnummers (Frankrijk en Groot-Brittannië)
  • Het genoemde BTW-nummer BE0464644846 is ongeldig.
  • Het adres bij de genoemde bedrijfsgegevens: Nijverheidsstraat 253, 1800 Vilvoorde (BE) betreft een woning

  De website www.clickenkop.com staat inmiddels vermeld in de lijst met malafide handelspartijen op de website www.politie.nlDaarnaast is er een verzoek verzonden naar de host om passende maatregelen te nemen tegen de website.

  Overigens staan er ook markante beweringen onder het kopje 'Wie is Click en Kop'. De 73 winkels en de 1.200 werknemers bestaan helemaal niet, en ook de genoemde statistieken zijn regelrechte verzinsels.

  'Wie is Click en Kop?'

  Bron: LMIO

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  Klachtenformulier

  Heb je een klacht over dit bericht? Vul dan het klachtenformulier in.

  exclamation Opgelicht?! garandeert niet de volledigheid van het WebshopAlert. Webshops waarover geen alert wordt gegeven, zijn niet per definitie betrouwbaar. Opgelicht?! is dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van aankopen bij malafide webshops.

 • Ook interessant