Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • LMIO waarschuwt voor 'dutchsalebv.nl'

  LMIO waarschuwt voor 'dutchsalebv.nl'

  Het Landelijk Meldpunt Internet Oplichting (LMIO) waarschuwt voor de website 'dutchsalebv.nl'. Het domein bestaat slechts vier dagen en betaling geschiedt via een link die per mail of sms wordt toegestuurd. Inderdaad: foute boel.

  Uit controle van de website is gebleken dat we met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen spreken over een malafide website. Dat is gebleken uit:

  • De (hoge) kortingen. De prijzen van de aangeboden producten zijn onrealistisch laag en eigenlijk gewoon te mooi om waar te zijn.
  • Op de website deelt men mede dat het bedrijf langer dan vier jaar bestaat en dat dit jubileum reden is voor de uitverkoop. Echter, uit de gegevens van SIDN blijkt dat het bedrijf het domein op 25-08-2019 heeft geregistreerd.
  • De betalingen geschieden via een link per e-mail / sms. Dat is natuurlijk hoogst ongebruikelijk voor een webwinkel. Wel wordt gebruik gemaakt van iDEAL en geen valse betalingslink.
  • Daarnaast worden ook gegevens uit het handelsregister van de Kamer van Koophandel misbruikt.

  De website dutchsalebv.nl staat inmiddels vermeld in de lijst met malafide handelspartijen op de website www.politie.nlDaarnaast is er een verzoek verzonden naar de host om passende maatregelen te nemen tegen de website.

  'Aanbieding' op de website van 'Dutchsalebv'

  Bron: LMIO

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  Klachtenformulier

  Heb je een klacht over dit bericht? Vul dan het klachtenformulier in.

  exclamation Opgelicht?! garandeert niet de volledigheid van het WebshopAlert. Webshops waarover geen alert wordt gegeven, zijn niet per definitie betrouwbaar. Opgelicht?! is dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van aankopen bij malafide webshops.

 • Ook interessant