Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Kijk uit voor oplichting met voedselpakketten wegens coronavirus

  Kijk uit voor oplichting met voedselpakketten wegens coronavirus

  Op Twitter wordt gewaarschuwd voor een valse brief. Supermarkten zijn leeggehamsterd en krijgen de bevoorrading niet op orde, daarom zijn ze met onmiddellijke ingang gesloten. Voor 45 euro kun je echter een voedselpakket bestellen. Handig voor je (groot)ouders die vanwege hun kwetsbare gezondheid de deur niet uit durven.

  Deze brieven doken op in de Zuid-Hollandse gemeente Kaag en Braassem, maar mogelijk proberen oplichters in andere gemeenten op vergelijkbare wijze hun slag te slaan. Zeker ouderen die vanwege een kwetsbare gezondheid mogelijk aan huis gekluisterd zijn, zullen wellicht denken dat dit een adequate oplossing is voor dreigende tekorten in de voorraadkast. 

  Hoewel deze brief keurig gebruik maakt van het logo van de gemeente, is de brief niet van de gemeente afkomstig.

  Geld in een envelop doen

  Als jij behoefte hebt aan zo'n voedselpakket, moet je gewoon even wat contanten in een bijgeleverde envelop doen. Een pakket met daarin onder meer brood, beleg, avondmaaltijden, shampoo, zeep en desinfecterende gel kost 45 euro en je kunt op het formulier aangeven hoeveel pakketten je wenst te ontvangen. Eén pakket zou genoeg moeten zijn voor twee weken.

  Bestelformulier

  Het formulier en de envelop met geld moet je aan je deur bevestigen zodat de 'ophaaldienst' er met het geld vandoor kan. Dat laatste zal ongetwijfeld gebeuen, maar het bestelde boodschappenpakket ontvang je natuurlijk nooit. Wij raden aan om mensen in je omgeving op de hoogte te stellen van dergelijke oplichterij, en dan met name mensen die vanwege ouderdom en/of gezondheidsredenen de deur niet zo goed uit durven.

  Bekijk ook de originele tweets

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant