Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • 'Kans op IKEA waardebon' in je mailbox gevonden? Dit is een valse winactie

  'Kans op IKEA waardebon' in je mailbox gevonden? Dit is een valse winactie

  Met 500 euro kun je best veel kopen bij de IKEA. De kans op zo'n geldbedrag is daarom heel aantrekkelijk. De verleiding om op de link te klikken is groot. Het enige wat je hoeft te doen is het invullen van een enquête van maar drie vragen. Helaas is de winactie nep. En wordt je opgezadeld met alles behalve mooie spullen van IKEA.

  Als je zo'n e-mail in de box krijgt, open het dan niet, klik niet op de link en verwijder de e-mail. Ook IKEA is bekend met de valse e-mail en weten dat deze er steeds echter uit gaan zien. En dat de gegevens van hun klanten wordt gebruikt voor informatie of om geld van mensen afhandig te maken.

  Zij raden je aan om altijd de afzender van de e-mail te checken. Officiële e-mails van IKEA kun je herkennen aan de afzender met het mailadres @IKEA.com, @IKEA.nl, @order.email.ikea.nl of @e.ikea.nl. Ze wijzen je er ook op dat 'echte' winacties van hun altijd gelinkt zijn hun Facebookpagina. En ze geen acties via sms of WhatsApp houden.

  Voor meer tips

  Twijfel je dan nog steeds? Neem dan contact op met de klantenservice. Of kijk eens hier voor meer tips voor het herkennen van valse winacties.

  Bron: Overig, IKEA

  zoom
  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant