Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Kans maken op een riante cadeaukaart van Bol.com? Trap er niet in

  Kans maken op een riante cadeaukaart van Bol.com? Trap er niet in

  Je kent ze wel, de e-mails van de populaire onlinewinkel Bol.com. Kortingen, acties, het mollige mannetje in blauw pak deelt het allemaal maar wat graag uit. Maar pas op! Niet alle e-mails die je krijgt zijn daadwerkelijk van bol.com. Het zou zomaar een valse e-mail kunnen zijn.

  Zo is er nu een e-mail in omloop waarin staat dat je kans maakt op een cadeaukaart van 1000 euro. Alleen omdat je onlangs iets hebt gekocht bij de winkel. Trap hier niet in! Deze e-mail is nep.

  Bol.com raadt je het volgende aan mocht je zelf het ongenoegen hebben valse e-mails in je mailbox te ontvangen. Controleer of het webadres goed wordt weergegeven, door te kijken of er een groen slotjes in de adresbalk is of om te kijken of het webadres begint met een groen slotje gevolgd door bol.com. Ook raden ze nooit je aan inloggegevens met anderen te delen.

  Vals en echt bijna niet te onderscheiden

  Het bedrijf geeft zelf aan dat de valse e-mails soms bijna niet te onderscheiden zijn van de echte maar benadrukt klanten wel dat zij in ieder geval 24/7 beschikbaar zijn om vragen te beantwoorden. Voor meer tips om oplichting te voorkomen kun je hier terecht.

  Bron: Overig

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant