Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Kamado- of Big Green Egg-achtige barbecue kopen? Congrill.nl is een onbetrouwbare webshop

  Kamado- of Big Green Egg-achtige barbecue kopen? Congrill.nl is een onbetrouwbare webshop

  Droog en zonnig zomerweer laat nog héél even op zich wachten, maar wellicht overweeg je om een nieuwe barbecue te kopen. De webshop Congrill.nl biedt een luxe Kamado- en Big Green Egg-achtige barbecue aan voor verdacht lage prijzen, en er zit dan ook een luchtje aan. De politie waarschuwt consumenten in ieder geval om hier niets te kopen: je geld ben je kwijt en naar de barbecue kun je fluiten.

  En daar heeft het Landelijk Meldpunt Internetoplichting (LMIO) van de nationale politie vanzelfsprekend de nodige redenen voor. Ook nu is het overigens denkbaar dat deze webshop adverteert (of adverteerde) op sociale media als Facebook: het uitgangspunt is om op betrekkelijk laagdrempelige wijze snel veel potentiële kopers / slachtoffers te kunnen benaderen.

  Het LMIO heeft meerdere aangiftes tegen de website Congrill.nl ontvangen. Uit controle van de website is gebleken dat we met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen spreken over een malafide website. Dat is gebleken uit:

  • Geen KVK- en BTW-Nummer
  • Geen adresgegevens
  • Bestellingen worden niet geleverd
  • Betaalmodule is (momenteel) uitgeschakeld

  De website Congrill.nl staat inmiddels vermeld in de lijst met malafide handelspartijen op de website www.politie.nl. Daarnaast is er een verzoek verzonden naar de host om passende maatregelen te nemen tegen de website.

  Op ons forum staat een topic over Congrill.nl en ook op Trustpilot hebben de eerste gedupeerden zich reeds gemeld. Ook gedupeerd? Doe dan aangifte bij de politie.

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  Klachtenformulier

  Heb je een klacht over dit bericht? Vul dan het klachtenformulier in.

  exclamation Opgelicht?! garandeert niet de volledigheid van het WebshopAlert. Webshops waarover geen alert wordt gegeven, zijn niet per definitie betrouwbaar. Opgelicht?! is dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van aankopen bij malafide webshops.

 • Ook interessant