Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • ‘Italiaanse’ oplichtster belt over crisis bootvluchtelingen

  Verschillende mensen in Noord-Holland zijn vrijdag gebeld door een oplichtster die zegt geld te willen inzamelen voor bootvluchtelingen in Italië. Het zou gaan om een vrouw, die in gebroken Engels zegt uit Italië te komen.

  Dat meldt RTV Noord Holland op de website. Veel mensen zouden zijn gebeld vanaf een telefoonnummer dat begint met 0039. Vooral vanuit de kop van Noord-Holland hebben veel mensen zich gemeld bij de regionale zender.

  Wat precies de opzet is van de oplichting, is niet geheel duidelijk. Veel van de mensen die gebeld zijn hebben snel opgehangen en lijken zo schade te hebben voorkomen.

  In het verleden zijn er allerlei trucs uitgehaald met 0039-nummers. Aan slachtoffers werd bijvoorbeeld gevraagd dure nummers terug te bellen, waardoor ze met hoge belkosten werden opgescheept.

  Advies

  Om kosten te voorkomen is het verstandig om een telefoonnummer dat begint met 0039 niet op te nemen. Heeft u toch opgenomen en heeft u te maken met een vreemd gesprek met een onbekende, verbreek dan de verbinding.

  Bron: www.fraudehelpdesk.nl

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant