Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Incassobureau Syncasso waarschuwt voor valse aanmaningen via sms

  Incassobureau Syncasso waarschuwt voor valse aanmaningen via sms

  Volgens de valse sms namens incassobureau Syncasso ontbreekt de betaling voor een factuur. Je moet bellen naar het nepnummer om dit op te lossen. 
   

  Syncasso waarschuwt klanten via een pop-up bericht op hun website waarin staat dat de sms niet door de officiële organisatie is verzonden. Syncasso: “Wij sturen geen sms’jes die starten met Hoi en het 085- telefoonnummer is niet van ons.” 

  Zowel het nummer ‘085 8880162’ als ‘0858886794’ wordt gebruikt om mensen op te lichten. Het officiële nummer van de klantenservice van Syncasso is ‘088 5151550’.

  In tegenstelling tot veel phishingberichten, is bovenstaande sms persoonlijk aan jou gericht. Cybercriminelen hopen natuurlijk dat jij hierdoor in hun list trapt en belt naar het nummer. Wees de oplichters een stap voor en laat je via pushberichten informeren over de meest actuele phishingberichten via de gratis Opgelicht?!-app  (Android en iOS).

  Schijn bedriegt

  In de valse sms staat dat het incassobureau op werkdagen tussen 08:00 en 21:00 uur bereikbaar is, maar op de echte site van Syncasso staan de tijden 08:30 en 18:00 uur. Bovendien is het factuurnummer ‘#NL1112452’ niet echt. 
  Het incassobureau laat weten: “Wij hebben een melding gemaakt bij de fraudehelpdesk en hebben aangifte gedaan voor identiteitsfraude.”

  Toch gebeld? 

  Neem direct contact op met je financiële instelling als je bankgegevens hebt doorgegeven en stel Syncasso op de hoogte. 

  Lees ook

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant