Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Ga niet in zee met malafide klusjesmannen!

  In heel het land zijn malafide klusjesmannen actief, die aan de deur hun diensten aanbieden. Ga niet met deze, vaak Engelstalige, klussers in zee! Ze vragen te veel geld voor slecht of helemaal niet geleverd werk.

  De klusjesmannen trekken in busjes door het land. Ze bieden bijvoorbeeld aan om de gevel te reinigen, het dak te repareren of de woning te schilderen.

  Hoge kosten

  Deze klussers voeren het werk vaak maar half of helemaal niet uit. En gedurende de werkzaamheden lopen de kosten enorm op. Als je weigert de extra kosten te betalen, zullen ze zich intimiderend opstellen om je van gedachten te doen veranderen.

  Niet mee in zee gaan

  De politie adviseert om niet met klusjesmannen die zich spontaan bij je melden, in zee te gaan. 'Onderzoek eerst of er wel echt werkzaamheden nodig zijn. Mocht dat zo zijn, schakel dan een erkend bedrijf in. Maak vooraf schriftelijke afspraken over de te verrichten werkzaamheden en over de prijs. Zo maak je de kans op problemen achteraf vele malen kleiner', aldus de politie.

  De afgelopen week doken de klusjesmannen op in onder meer Venlo, den Bosch en Leusden. Diverse politiekorpsen waarschuwen voor hun praktijken. Meer weten over de werkwijze? Bekijk dan ons dossier.

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant