Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Doe geen aankopen bij dixons-shop.com!

  Doe geen aankopen bij dixons-shop.com!

  Opgeletopinternet.nl adviseert de consument bij www.dixons-shop.com geen aankopen te doen.

  Reden daarvoor is onder meer dat de webshop adverteert op gehackte Marktplaatsaccounts. Ook zijn de prijzen te mooi om waar te zijn en worden de gegevens van het echte bedrijf misbruikt.

  De officiële website van dixons is www.dixons.nl.

  Rekening geplunderd

  Let op! Deze webshop verdient niet alleen geld door bestelde goederen niet te leveren, maar probeert ook op slinkse wijze je bankrekening te plunderen.

  Op de redactie is een mail binnengekomen van een slachtoffer die, omdat de betaling niet lukte, contact opnam via de chat van deze webshop. De persoon aan de andere kant zou de klant 'wel even door de betaling heenloodsen'. Het bedrag moest in delen worden overgemaakt. Hiervoor werd drie keer om de verificatiecode van de reader voor internetbankieren gevraagd. Op deze manier wisten de oplichters achter deze webshop zowel de betaal- als spaarrekening van het slachtoffer te plunderen.

  Houd verificatiecodes voor jezelf

  Geef NOOIT de verificatiecodes voor internetbankieren door aan derden via chat of telefoon! Niet aan een webshop en ook niet aan iemand die zegt van de bank te zijn.

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  Klachtenformulier

  Heb je een klacht over dit bericht? Vul dan het klachtenformulier in.

  exclamation Opgelicht?! garandeert niet de volledigheid van het WebshopAlert. Webshops waarover geen alert wordt gegeven, zijn niet per definitie betrouwbaar. Opgelicht?! is dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van aankopen bij malafide webshops.

 • Ook interessant