Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Blackpink tickets te koop! Maar pas op voor ticketfraude

  Blackpink tickets te koop! Maar pas op voor ticketfraude

  De K-popgroep 'Blackpink komt naar Nederland. De razend populaire meidengroep uit Zuid-Korea geeft op 18 mei een concert in Amsterdam. De kans dat het optreden binnen no-time uitverkocht is? Heel groot. Ticketfraude is helaas een bekend fenomeen bij deze gewilde concerten. Om daar niet de dupe van te worden heeft Opgelicht?! een aantal tips voor je op een rij gezet.

  Vaak kun je nog wel een kaartje op de kop tikken door online op zoek te gaan naar iemand die zijn kaart kwijt wil. Al dan niet voor meer geld dan het gekocht is. Echte fans zijn vaak bereid meer te betalen om toch een glimp te vangen van hun pophelden. En zijn daarom soms minder alert bij de aanschaf van een ticket. Om niet het slachtoffer te worden van ticketfraude kun je maar beter het volgende in de gaten houden.

  Als het mogelijk, probeer een tickets te kopen via een officiële verkoopkanaal zoals de website van een artiest, van de locatie of een ander erkend verkooppunt. Lukt dit niet probeer er dan een ticket te kopen via iemand die je kent.

  Buiten de gebaande paden tickets kopen

  Lukt het toch niet om op deze manier een kaartje te bemachtigen en wil je toch op een andere manier een ticket kopen zijn hier een aantal tips:

  • Google de naam en het rekeningnummer van de verkoper
  • Kijk of hij of zij ook nog andere tickets verkoopt
  • Controleer de gegevens op de website van de politie
  • Spreek bij de verkoper thuis af om de kaarten op te halen
  • Stuur nooit maar dan ook nooit een kopie identiteitsbewijs je mee. Tenzij je er 'kopie' opschrijft

  Met deze stappen sluit je helaas niet uit of je opgelicht wordt maar de kans wordt hierdoor hopelijk wel kleiner. Meer lezen over dit onderwerp en wat je kan doen om ticketfraude te voorkomen kan hier.

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant