Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Belastingdienst-mails over betalingsachterstand van 289,99 zijn vals

  Belastingdienst-mails over betalingsachterstand van 289,99 zijn vals

  Betaal je niet op tijd, dan is de Belastingdienst zogenaamd genoodzaakt om verdere stappen te ondernemen. Regel dus onmiddellijk de betaling om dit te voorkomen.

  Momenteel zijn meerdere phishingberichten van de Belastingdienst in omloop. Deze staan vol dreigementen indien je de openstaande schuld van 289,99 euro niet direct betaalt. 

  Zo staat er in de berichten “Betaal dit nog vóór 19-06-2024. Als wij uw betaling niet voor deze datum ontvangen, zijn wij genoodzaakt verdere stappen te ondernemen. Dit betekent dat wij een deurwaarder zullen inschakelen om de schuld te incasseren, wat extra kosten voor u met zich mee brengt. Wij raden u daarom aan om de betaling tijdig te voldoen om extra kosten en ongemakken te voorkomen.” 

  Manipulatie trucs

  Met dergelijke dreigementen oefenen cybercriminelen druk op je uit en proberen ze om jou te manipuleren om op de valse link te klikken of snel geld over te maken. Trap niet in deze psychologische trucs en laat je zeker niet onder druk zetten.

  Dit kun je verwachten van de Belastingdienst

  De Belastingdienst geeft aan nooit directe betaalverzoeken te versturen. Als het niet om een aangifte gaat, dan ontvang je een brief of (naheffings)aanslag met betaalinformatie. Bovendien zijn aanslagen altijd terug te vinden in Mijn Belastingdienst, Mijn Belastingdienst Zakelijk of Mijn Toeslagen. Hier kun je dus controleren welke berichten daadwerkelijk voor jou klaar staan. 

  Controleer het rekeningnummer 

  Controleer bij betalingen  of het bankrekeningnummer dat in het bericht staat daadwerkelijk van de Belastingdienst is. De Belastingdienst maakt namelijk altijd gebruik van een aantal specifieke rekeningnummers.

  Blijf op de hoogte om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van dit soort phishing berichten via onze gratis Opgelicht?!-app (voor iOS en Android).

  Toch op de link geklikt?

  LEES OOK

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant