Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Bedrijfsoplichting: 'gratis' gereedschap slijpen

  De Belgische politie waarschuwt bedrijven voor oplichters die aanbieden gereedschappen 'gratis' te slijpen, maar uiteindelijk met een gepeperde rekening aan komen zetten. De oplichters werken onder een fictieve Nederlandse firmanaam.

  De politie in het Belgische Neteland kreeg de afgelopen week een klacht van een Herentals, dat het slachtoffer was geworden van deze oplichters.

  Werkwijze

  Een zogenaamde firma gespecialiseerd in het slijpen van boren en andere gereedschappen biedt zich met een smoes aan bij bedrijven. Op het moment dat ze zien dat er gereedschappen aanwezig zijn, stellen ze voor om bij wijze van test een aantal gereedschappen gratis te slijpen. Dat gebeurt goed waardoor het bedrijf ander gereedschap meegeeft met de vraag een offerte op te maken. Deze offerte komt er niet, maar het gereedschap wordt wel onmiddellijk geslepen teruggebracht, mét een gepeperde rekening.

  Fictief bedrijf

  Na onderzoek blijkt de firma officieel niet te bestaan en zijn de gegevens op de rekening vals. Een officiële factuur wordt niet afgeleverd. De oplichters werken onder een fictieve Nederlandse firmanaam Werhaghe, Tilburgsebaan in Breda.

  Bron: lokalepolitie.be

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant