Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Alle tips online oplichting op één plek: check deze site!

  Alle tips online oplichting op één plek: check deze site!

  Bij Opgelicht?! proberen we je alert te maken op het herkennen van fraude online. Met onze artikelen, achtergrondverhalen én vaak ook met handige tips. Maar… onze tips staan niet op één handige verzamelplek. Ook schrijfster Maria Genova en cybersecurity-expert Joram Teusink van MITE3 Cybersecurity merkten het gebrek aan zo’n verzamelplaats op. Zeker nu online fraude sluwer, geloofwaardiger en doortrapter is dan ooit, is zo’n plek onmisbaar. Die plek is er nu: Cybercrimetips.nl

  Maria en Joram ontwikkelden samen een online platform dat particulieren helpt bij het voorkomen van cybercriminaliteit. Dit kennisplatform behandelt een breed scala aan oplichtingspraktijken en biedt waardevolle informatie voor de doornsee internet gebruiker. En niet onverdienstelijk: de site heeft geleid tot de nominatie van Cybercrimetips.nl in de categorie Cyber Resilience voor de Computable Awards 2023.

  Oprichters Maria en Joram waren verbaasd dat er geen kennisplatform bestond met uitgebreide informatie over oplichting. Ze besloten een platform te creëren waar iedereen zijn of haar kennis op specifieke onderwerpen kan testen. Op Cybercrimetips.nl worden vragen beantwoord zoals hoe je kunt controleren of een QR-code veilig is, hoe je een legitieme e-mail van oplichters kunt onderscheiden, waar je kunt controleren of een link veilig is, hoe je kunt verifiëren of een verkoper op Marktplaats betrouwbaar is, en nog veel meer. Het gebruik van dit platform stelt mensen in staat om de meest gebruikte trucs van hackers en oplichters te herkennen.

  Bron: Cybercrimetips.nl
  Een screenshot van Cybercrimetips.nl

  Het vergroten van kennis kan veel digitale ellende voorkomen. Dat is hard nodig want alleen vorig jaar al werd er in Nederland voor 2,4 miljard euro aan schade veroorzaakt door online oplichting. Dus, twijfel jij de volgende keer of je wordt opgelicht? Raadpleeg dan Cybercrimetips.nl voor een antwoord!  

  Bron: Computable.nl & Cybercrimetips.nl

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant