Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Eigenaren Dennis Papegaaien voor de rechter in Amsterdam

  Eigenaren Dennis Papegaaien voor de rechter in Amsterdam

  Twee verdachten van illegale vogelhandel staan deze week voor de rechter in Amsterdam. Het betreft vader en zoon van Dennis papegaaien.

  Het duo heeft een winkel in Den Ilp (bij Amsterdam). Opgelicht?! besteedde in 2008 al aandacht aan de zaak. Destijds bleek dat er ook al jaren iets mis was met de vogels die Dennis fokt en verkoopt. Veel mensen kopen hier een papegaai die al snel na aankoop doodgaan. Ze krijgen dan vaak een tegoedbon, maar er is nooit een nieuwe vogel voor deze mensen. Ze kunnen dan tegen bijbetaling wel een vogel meekrijgen die eigenlijk goedkoper is. Er meldden zich gedupeerden met soortgelijke verhalen. Zo vertelde Dennis dat een koper een verzekering moest afsluiten voor een papegaai. De verzekering die klanten afsloten, bleek dubbel te zijn. 

  12 maanden cel

  De hoofdverdachte in de zaak, is de zoon. De hoofdverdachte hoorde een gevangenisstraf van 12 maanden tegen zich eisen. De strafeis van de vader ligt lager: 7500 euro boete en een taakstraf van 30 uur. De rechtbank doet 15 april 2020 uitspraak.

  Het Openbaar Ministerie verwijt de hoofdverdachte illegale export en handel in papegaaien, het overtreden van veterinaire regels, valsheid in geschrift en oplichting.

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant