Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
  • Daten? Pas op voor 'Generaal Percy Holmes'!

    Daten? Pas op voor 'Generaal Percy Holmes'!

    De Fraudehelpdesk waarschuwt vrouwen die op datingsites in contact komen met de charmante 'generaal Percy Holmes'. Hij is een product van oplichters, die werken vanuit Ghana en zich voordoen als Amerikaan.

    'Holmes' wist een aantal vrouwen al in te palmen. Een van hen is inmiddels tienduizenden euro's armer.

    Klassiek verhaal

    Het verhaal dat 'Percy Holmes' de vrouwen vertelt is inmiddels klassiek. Hij doet zich voor als een Amerikaanse generaal met twee kinderen, een dochter van 17 jaar en een zoon van 10 jaar. Hij is op zoek naar een zorgzame vrouw met een goed gevoel voor humor.

    'Holmes' stelt dat hij al bijna 42 jaar voor het Amerikaanse leger werkt, maar bij het Amerikaanse ministerie van Defensie is hij niet bekend. Hij verstuurt foto's die van internet zijn geplukt en in werkelijkheid van een Duitse man zijn. Daarbij is een foto van een echte generaal bewerkt en het 'gezicht' van de Duitser in de foto geplaatst.

    Lieve mails en bloemen

    Een van de vrouwen kwam via Relatie.nl met Holmes in contact. De amoureuze 'generaal' schreef niet alleen lieve mails, maar stuurde haar ook 60 rozen met een handgeschreven kaartje.

    Tot een ontmoeting tussen de geliefden kwam het nooit, want er gebeurde altijd wel iets waardoor hij niet kon komen. Dan werd er om geld gevraagd dat nodig was voor bijvoorbeeld reiskosten, medische kosten, losgeld en meer. Het geld is via money transfers en een bankrekening overgeboekt naar Ghana, op naam van Theodora Norgbey, Cornelia Kuite, Dorothy Opong en Harrison Ntie.

    Foto's en contactgegevens Percy Holmes

    Mobiele nummer USA: 0016468621564

    Mobiele nummer Londen: 00447425261034

    Mobiele nummer Ghana: 00233235211380

    E-mailadres: [email protected] en [email protected]

    Datingfraude

    Veel mensen hebben inmiddels een leuke partner gevonden via een datingsite. Het is helaas ook waar dat fraudeurs die sites misbruiken om in contact te komen met hun slachtoffers.

    Bent u slachtoffer geworden van datingfraude, dan kunt u dit bij de Fraudehelpdesk melden via dit formulier. Doe aangifte bij de politie en blokkeer het e-mailadres van de fraudeur.

    Bron: www.fraudehelpdesk.nl

    Gerelateerd

  • Ook interessant