Een poging tot oplichting is voor een familielid van een vrouwelijke bewoner van de Lobeliusstraat in Zaandam pijnlijk afgelopen. De bewoner zelf werd telefonisch benaderd door een nep-medewerker van de bank: de beller wilde graag de pincode hebben en zou later op de bewuste maandag 23 november bovendien even langskomen om de bankpas op te halen. Bij de zogenaamde overdracht ging het mis.

Een familielid dat in de tussentijd ter plaatse kwam en de oplichtingstruc doorhad, wilde een foto van de oplichter maken toen diegene daadwerkelijk aan de deur stond. Daarop ontstond een handgemeen, weet de politie te vertellen.

Het slachtoffer werd in zijn gezicht geslagen en geschopt, waarna hij naar het ziekenhuis moest en daar bovendien is opgenomen. De politie heeft er verder het volgende over te vertellen:

info
clockOval 6 24-11-2020

Oproep politie

De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844. Mocht u op een andere manier weten wie bij de incidenten betrokken zijn dan horen wij dat ook graag. Dat kan anoniem, bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. De politie neemt ook graag kennis van eventuele beelden. U kunt ze uploaden via www.politie.nl onder vermelding van 2020251365.

Daarnaast doet de politie een getuigenoproep in de vorm van een filmpje:

Bron: Politie.nl / Bron afbeelding (de betreffende straat in Zaandam): Google Maps