Enkele dagen nadat er in Zuid-Limburg sprake was van nep-medewerkers van de GGD die zich met een babbeltruc over een 'coronavaccin' naar binnen wilden praten, waarschuwt de gemeente Urk nu voor een vergelijkbare truc.

De politie op Urk kreeg vrijdagmiddag een melding over een verdachte situatie in een woning aan de Burgemeester van Suchterenlaan. Een jonge vrouw belde aan bij een woning en deed zich voor als 'corona-controleur'.

De bewoonster van het pand liet de vrouw binnen, maar werd uiteindelijk toch achterdochtig. Wel heeft deze zogenaamde controleur alle kamers geïnspecteerd onder het voorwendsel om te kijken of alles wel schoon genoeg was. De controleur verliet uiteindelijk het pand nadat de bewoonster begon te twijfelen aan de oprechtheid van het verhaal; of er iets is buitgemaakt, is niet bekend.

Waarschuw ouderen en kwetsbaren

De politie adviseert zoals gebruikelijk ook nu weer dat je nooit zomaar iemand binnen moet laten en dat je altijd om legitimatie moet vragen als iemand zich met allerlei excuses naar binnen probeert te kletsen. En ook als je zelf assertief genoeg bent om de deur op gepaste wijze dicht te smijten, kan het wellicht geen kwaad om dit nog eens onder de aandacht van ouderen en kwetsbaren in je directe omgeving te brengen. Een gewaarschuwd mens... enfin.

Bron: Omroep Flevoland